Två tjejer på krogen. Detta är dock en genrebild så någon koppling till krogen i Växjö eller Linnéuniversitetet lär personerna inte ha. Foto: Toronto Star/TT
Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet ger sig ut på krogen

1:40 min

Linnéuniversitetet ska ge sig ut på krogen för att sprida universitetets bredd av forskning. Sista torsdagen varje månad kommer möten, med olika teman, hållas på Kafé Deluxe i Växjö.

– Detta är ett nytt koncept som vi tror mycket på, vi tar upp frågor med udd och gör en lite lättsammare form än föreläsningarna på universitetet, säger Christina Dahlgren, pressansvarig vid Linnéuniversitetet.

Första mötet tjuvstartar på lördag på internationella kvinnodagen den 8 mars. Då berättar genusforskare om kvinnorörelsens historia. Andra teman som kommer vara är miljöångest, demokrati och religion och pridespecial.

Internationella kvinnodagen och pridespecial är teman som sociologistudenten Elin Stern tycker verkar väldigt intressanta.

– Då jag läser sociologi så är det mycket fokus på kön och jämnlikhet, säger Elin Stern. 

Tanken är att mötena, kallade "Vetenskap de Luxe", ska vara till för alla.

– Samhällsintresserade människor i alla åldrar. Vi tänker oss att vi ska nå ut till många olika grupper, säger Christina Dahlgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista