Patrik Davidsson (C), etta på ny ovanlig ungdomslista. Foto: Centerpartiet.
Val 2014

Centerpartiet lanserar ungdomslista i Uppvidinge

Centerpartiet lanserar en ungdomslista inför kommunfullmäktigevalet i Uppvidinge i höst. Listan är ovanlig och den enda i sitt slag i Kronoberg med syfte att få fler ungdomar till valurnorna.

Listan toppas av Patrik Davidsson från Fröseke, Magda Gyllenfjell, Åseda och Erik Ragnarsson från Lenhovda på plats tre.

– Genom den här listan, som är den enda i sitt slag i Kronoberg, hoppas vi få fler ungdomar till valurnorna. Vi vill också visa att det finns ungdomar som engagerar sig inom politiken, säger Patrik Davidsson, som också är trea på Centerns ordinarie lista i Uppvidinge.

Kommunalrådet Åke Carlson, toppnamn på ordinarie listan, tycker det är viktigt att släppa fram ungdomarna inför kommunfullmäktigevalet.

--Genom de här båda listorna får vi en bra mix av såväl beprövade som framtidsinriktade politiker. Centern i Uppvidinge har en hög målsättning i kommunfullmäktigevalet och vi tror att ungdomslistan kommer att bidra till att vi kan stärka vår ställning i fullmäktige, säger Åke Carlson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista