Svensktoppen nästa 2014

Du kan fortfarande anmäla din låt till Svensktoppen nästa

För sjunde gången hålls P4:s stora musiktävling, Svensktoppen nästa. Du har fortfarande chans att vara med, senast den 1 april vill vi ha ditt bidrag. Håller låten hela vägen kan du bli en av finalisterna som får göra upp i Linnéparken i Växjö i sommar.

Här anmäler du ditt bidrag till Svensktoppen nästa

Nu har alla länets låtskrivare och artister möjlighet att tävla i Sveriges Radios musiktävling Svensktoppen nästa. Skickar du in din nyskrivna låt har du chansen att höras regelbundet i P4 Kronoberg för tiotusentals lyssnare och dessutom få spela live för en entusiastisk publik i våra delfinal under julimånad under allsången i Linnéparken.

För den slutliga vinnaren i riksfinalen väntar radiospelningar i Sveriges största radiokanal P4, en utmanarchans till legendariska listprogrammet Svensktoppen och som bonus för vinnande artist ett erbjudande om medverkan i nästa års Melodifestival.

Inskickningsperioden är mellan 1 mars och 1 april, så alla tävlingssugna musikälskare har en hel månad på sig. Och projektledare Carina Bergqvist hoppas på en jämn ström av låtar.

– Det brukar vara likadant varje år, jag sitter med panik i ögonen dagarna innan stängning. Sedan, klockan 23.58.30 sista kvällen, då rasar det in låtar.Plats i Melodifestivalen

Vinnaren i länet har chansen att ta sig till en riksfinal och få uppträda på Liseberg där vinnaren får en utmanarplats till Svensktoppen och en plats i nästa års Melodifestival.

Alla länsvinnarna spelas också i P4 över hela landet och når miljonpublik.

Du kan skicka in ditt bidrag mellan den 1 mars och den 1 april.

Här anmäler du ditt bidrag till Svensktoppen nästa

2013 års upplaga i Kronoberg vanns av Gabriel & Casper med låten Mammas mage.

Är det din tur i år?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".