Kalmar

Tusentals grisar dog i Kalmarbrand

Svinstallet som är i närheten av Halltorp söder om Kalmar började brinna av okänd anledning tidigt på söndagsmorgonen. 3 000 grisar befaras ha dött i branden. Det finns inga misstankar om att branden ska vara anlagd.

-- Det är flera byggnader som är övertända, berättade Juha Vierola, styrkeledare på räddningstjänsten i Kalmar, på plats sig ute vid de brinnande svinstallarna, till TT.

Storbranden bröt under natten mot söndagen ut på en gård som föder upp grisar i närheten av Halltorp, söder om Kalmar. 5000 grisar finns i besättningen.

 – Man befarar att cirka 3 000 grisar har dött i lågorna. Det är den uppgiften jag fått från poliserna på platsen, säger polisbefälet Mikael Erkki.

Brandorsaken är inte känd, men det finns inga misstankar om att branden ska vara anlagd.

Larmet kom strax efter halv fyra på morgonen. Ingen människa har skadats i branden, men flera tusen grisar var instängda i stallarna.

-Vi håller på och försöker evakuera grisar och rädda det som räddas kan, sa Juha Vierola till TT vid femtiden på morgonen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista