Växjö möter Granlo i den sista omgången av superligan. Vid vinst är Växjö klart för slutspel. Arkivfoto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
Innebandy

Vipers på slutspelsplats inför sista omgången

4:44 min

Formstarka Växjö gick inte att känna igen i stora delar av hemmamatchen mot Caperiotäby. Förutom det faktum att de avslutade starkt och kunde genom seger i sudden death med 8-7 knipa två poäng. Därmed innehar laget en slutspelsplats inför sista omgången av SSL.

Växjö kom inte upp i den nivå publiken börjat vänja sig vid i inledningen av matchen mot Täby. Gästerna inledde målskyttet genom Jesper Göransson som gjorde 0-1 och hemmalaget fick kämpa för att hålla jämna steg hela första perioden.

Fullt rättvist kunde Täby gå till första pausvilan med ledning 3-2.

Läckerbit av Filip Kjellsson

Växjös krampaktiga spel fortsatte i den andra akten och det såg för en stund mörkt ut för hemmalaget när målen trillade in bakom Pascal Meier. Dryga fyra minuter in i perioden stod det 2-5 på resultattavlan.

Strax därefter tilldömdes gästerna en utvisning. Även om Växjö inte lyckades göra mål under det numerära överläget så hjälpte det laget att finna tillbaka till sitt vägvinnande spel. Växjös 3-5 var en riktig läckerbit där Filip Kjellsson fick bollen centralt och snabbt spelade vidare till en mot målet framåtrusande Christopher Holmér. Sistnämnde gjorde inget misstag utan förpassade bollen in i målet bakom Täbys målvakt Niklas Lodén

Linus Jämtdal fick sedan avsluta målskyttet i den andra perioden med sitt 4-5-mål. Linus som varit skadedrabbad stora delar av säsongen kan bli en joker i ett eventuellt slutspel.

Caperiotäby kvitterade i slutet

I period nummer tre kunde de 1 225 åskådarna känna igen sitt Växjö igen som gick för tre poäng. Linus Jämtdal missade en straff, men i periodens fjärde minut forcerade Johan Roos in 5-5 som nio minuter senare följdes upp av Marcus Jonssons 6-5. Täby kom sedan att kvittera, varpå Filip Kjellsson dryga två minuter från slutet åter gav Växjö ledningen.

Nästjumbon Täby ville dock inte gå lottlösa från matchen och lyckades genom ett 7-7-mål ta matchen till sudden death.

Rickard Hessmer i Växjö såg till att ge hemmalaget en rättvis bonuspoäng med sitt mål i sudden death.

Seger mot Granlo innebär slutspel

Växjö står därmed på slutspelsplats inför sista omgången där Granlo står för motståndet. En match som Växjö behöver gå för seger i för att inte hamna i ett möjligt målskillnadsavgörande med Sirius som vid seger mot Helsingborg i sista omgången  står på 37 poäng.

Växjö har för närvarande två plusmål att jämföra med Sirius +-0.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista