1 av 3
Området där den döde mannen hittades spärrades av. Foto: Karin Ernstsson/ Sveriges Radio
2 av 3
Polsen söker med hundar i området där den döde mannen hittades. Foto: Karin Ernstsson/ Sveriges Radio
3 av 3
Kriminalkommissarie Stefan Karlsson. Foto: Lena Gustavsson / SR
Älmhult

Död man ännu inte identifierad

4:40 min

Den unge man som i går kväll hittades död längs med järnvägen i utkanten av Älmhult har nu förts till Lund för en rättsmedicinsk obduktion. Mannen har ännu inte identifierats, men polisen utesluter inte att det kan röra sig om den 17-årige pojke som varit försvunnen sedan i slutet av december.

Det var strax efter kl 21 igår kväll som en lokförare meddelade polisen att han sett en död kropp på en åker ombedelbart söder om Älmhults tätort när han passerade med sitt tåg.

Lokföraren körde sträckan Älmhult - Olofström och när han var på väg mot Olofström såg han något på en åker som liknade en kropp. När han senare återvände mot Älmhult stannade han med sitt tåg på platsen och konstaterade då att det var en död man som låg på åkern intill järnvägen.

När polis senare kom till platsen sattes den under bevakning för resten av natten.

På grund av mörker och de förhållanden som rådde på platsen gjordes bedömningen att den kriminaltekniska undersökningen ska påbörjas nu under förmiddagen. Polisens kriminaltekniker kommer då att biträdas av rättsläkare.

Den döde mannens identitet är ännu inte fastställd och inte heller dödorsaken.

Men polisen utesluter inte att det kan finnas en koppling till den pågående förundersökningen angående människorov. Utredningen gäller en yngre man, född 1996, som försvann från sin bostad på Torngatan i Älmhult den 29 december 2013.

Den särskilda utredningsgruppen som har tillsatts angående pojkens försvinnande har därför kopplats in i fallet med den anträffade döde mannen.

Enligt TT hoppas polisen i slutet av veckan få reda på dödsorsak och mannens identitet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista