Kronoberg

Moderat tweet om pedofilskandal kritiseras

0:31 min

Skarp kritik riktas nu från flera håll mot den moderata riksdagsledamot från länet, Katarina Brännström. Man anser att hon försöker göra politiska poäng på pedofilskandalen i Högsby där en ung man misstänks ha förgripit sig sexuellt på flera barn. Tweeten togs bort inom en dryg timme och Katarina Brännström själv ber idag om ursäkt på Twitter.

– Hon försökte göra en politisk poäng av något fruktansvärt som hänt, säger Tomas Thornell som är socialdemokraterna ombudsman i Kronoberg.

Brännström skrev "tänk om pedofilskandalen hänt på en privat förskola" och menar att det då varit "krav på stängning, kritik och fullt pådrag". 

– Det visade sig att det faktiskt inte är en kommunal förskola utan en privat. Och det ska inte behöva ha någon betydelse i det som har hänt. Det är väldigt många som har tagit illa upp av hennes påstående. 

– Jag mår illa när jag läser något sådant här. Nu måste man ha tappat greppet helt och hållet, säger socialdemokraten Åsa Karlsson Björkmarker.

Tweeten togs bort inom en dryg timme och Katarina Brännström själv ber idag om ursäkt på Twitter för det hela.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista