Moderaten Oliver Rosengren. Foto: Lars-Peter Hielle/Sveriges Radio Kronoberg
P4 Morgon

SD dök inte upp på mångfaldsdebatt med Moderaterna

9:21 min

Sverigedemokraterna dök aldrig upp på den planerade mångfaldsdebatt som Moderaternas Oliver Rosengren som bjudit in dem till och som skulle hållas för elever på Katedralskolan i Växjö i går eftermiddag.

Det var moderaternas Oliver Rosengren som bjudit in Sverigedemokraterna. De hade tidigare tackat ja, men när det väl var dags så dök ingen upp. 

I en kommentar säger Oliver Rosengren själv att  "De fegade ur min debattutmaning i sista stund. Jag tycker det är pinsamt och de borde skämmas".

Sverigedemokraternas riksdagskandidat Dennis Dioukarev säger till P4 Kronoberg att han hade uppmanat Sverige­demokraternas grupp­ledare i landstinget, Börje Tranvik, att inte ta debatten om mångfald med moderaten Oliver Rosengren.

Att Börje Tranvik sen inte dök upp till debatt säger Dennis Dioukarev handlar om en informationsmiss, men att han inte heller gillade upplägget från första början.

Sverigedemokraterna är det enda partiet som inte deltar under prideveckan i Växjö.

Kommenteringen är nu stängd eftersom webbredaktionen gått för dagen. Den öppnas upp igen i morgon, fredag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista