Oliver Rosengren, moderat kommunpolitiker från Växjö. Foto: Therese Ekdahl/Sveriges Radio
P4 Kronoberg i Almedalen

Växjö nämns inte i satsning på studentbostäder

1:35 min

Idag på en presskonferens i Almedalen presenterade statsminister Fredrik Reinfeldt (M) en satsning på 20 000 nya studentbostäder. Men i materialet som delades ut nämns bara Stockholm, Göteborg, Malmö, Lund och Uppsala.

Oliver Rosengren, moderat kommunpolitiker från Växjö som lyssnade på Reinfeldt, menar ändå att Växjö genom den här planen kommer få fler bostäder för studenter.

– Jag tror det här kan betyda mycket för Växjö, framför allt tror jag att de modeller som presenteras idag kan användas lokalt.

Av de här 20 000 studentbostäderna - hur många av dem kan vara i Växjö?

– De som nämns här är med särskilt fokus på städer där fortifikationsverket har mark. Det som är viktigt är att en av dem saker som presenterades här är det som trädde i kraft första juli, där man sänker kraven för hur stor en studentbostad behöver vara, det minskar kostnaderna på bostäderna och kommer ge stor effekt i Växjö. 

FÖLJ P4 KRONOBERG I ALMEDALEN:

Följ Thereses rapportering på Twitter

Kolla in bilder från Almedalen på vårt konto på Instagram

Följ P4 Kronoberg på Facebook och Google Plus

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista