Val 2014

Politikerfrukost: Peje Johansson mötte Eskil Erlandsson

21 min

Han brinner för den lokalproducerade maten. Och han äter helst grisar med knorr. Idag mötte P4 Morgons reporter Peje Johanson centerns riksdagskandidat Eskil Erlandsson över en hotellfrukost i vår serie "Politikerfrukost".

Fler politikerfrukostar hittar du här!

Det blev ett samtal om allt från skog till Ljungby kommuns byskolor. Om hur det är att ständigt vara på resande fot när man har barn och familj.

Hur ser Eskil på att äta bacon på hotell när det inte står något om var köttet kommer ifrån?

– Idag vet jag tyvärr inte var baconet kommer ifrån. Annars är jag noga med att veta att fläsket kommer från grisar som haft knorren kvar. Ofta äter jag sådant som jag själv har jagat, säger Eskil Erlandsson som är noga med att börja varje dag med en bra frukost.

Eskil Erlandsson om Jan Björklunds uttalande om att skolan sköts av kommunpolitiker som inte är kompetenta:

" I det avseendet tycker jag att han har fel. Skolan sköts bäst lokalt där är man närmast föräldrar och elever och vet de lokala förrutsättningar."

Kan det bli en tvistefråga i alliansen?

– Det är inte någon tvistefråga eftersom sakfrågan är avgjord om att vi ska ha en kommunal fråga. Sedan finns det enskilda politiker som Jan Björklund som har en avviktande uppfattning och det måste man få ha, säger Eskil Erlandsson.


 

Det här är politikerfrukostarna

Kommande måndagar, tisdagar och fredagar äter vi frukost med de åtta riksdagspartiernas förstanamn från länet. Det blir snack om partiets politik, fördomar som finns om partiet och så vill vi såklart veta mer om politikerna som vill få ditt förtroende att få en plats i riksdagen.

22/8: Johan Hultberg (M)
25/8: Dennis Dioukarev (SD)
26/8: Tomas Eneroth (S)
29/8: Eskil Erlandsson (C)
1/9: Sara Skyttedal (KD)
2/9: Eva-Britt Svensson (V)
5/9: Cheryl Jones Fur (MP)
8/9: Gunnar Nordmark (FP)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.