Fotboll

Växjö DFF inledde slutspurten med 2-0-seger över Vimmerby

3:55 min

Matchen hade kunnat sluta 6-0. Ja, till och med 8-0, enligt Växjös tränare Hanna Höckert. Men Växjö DFF fick nöja sig med 2-0 över bottenlaget Vimmerby IF och nu fortsätter jakten på den enda kvalplatsen upp till elitettan.

Det var klasskillnad på Växjö och Vimmerby, i en division 1-match som flyttades in i Tipshallen. Myresjöhus arena är avstängd för lagning av gräsmattan efter den senaste tidens regnorgie och på Värendsvallen spelades det rugby.

Växjö hade under hela matchen ett hårt tryck mot Vimmerbys mål och chanserna haglade tätt. Pigga anfallaren Sara Wiman kom upp i sex målchanser utan att näta och Amanda Persson hade flera vassa avslut på mål. Ett av dem passerade Vimmerbys duktiga målvakt Kristina Rödin på en retur och innebar 2-0 till Växjö i den 38:e matchminuten.

1-0 kom i den 26:e minuten efter en lobb av Växjös lagkapten Emmy Karlsson.

– Andra målet för i år. Det tillhör inte vanligheterna, så det är kul att få göra lite mål också.

Ni hade massvis med målchanser, vad är det som gör att det "bara" blev 2-0?

– Det är oskärpa i avsluten. Det hade kunnat bli 6-0. Vi försöker göra mål och chanserna finns där, men idag ville det sig inte riktigt. Men vi får ju ändå tre poäng.

En enda kvalplats mot elitettan finns att fightas om och det är framförallt Växjö DFF och IFK Kalmar som kämpar om den. Kalmar har än så länge försprånget och vann idag mot Mariebo med hela 5-0.

– Men vi är väldigt tända på det här och väldigt fokuserade och vältränade. Det hänger ju inte helt på oss men det är tufft för Kalmar att inte tappa poäng på någon match, säger en hoppfull Emmy Karlsson.

I matchen mot Vimmerby fattades Erika Gabrielsson, som var avstängd, och flicklandslagsspelaren Nellie Ohlsson, som ska operera sitt skadade korsband i knät.

Närmast väntar bortamöte mot Mariebo på onsdag kväll, en hängmatch. Den har skjutits upp eftersom planen var ospelbar på grund av regnet.