Växjö

Öster påverkas ekonomiskt av arenans konkursande restaurang

2:30 min

Tidigare idag så begärde ägarna till restaurang Östergatan sig själva i konkurs. Restaurangen ligger i Myresjöhus Arena och har varit en hyresgäst till fotbollsklubben Öster. Och restaurangens konkurs kommer att påverka klubbens ekonomi.

Att restaurangen, som är hyresgäst till Öster, begärt sig själva i konkurs påverkar Öster ekonomiskt. Det menar klubbchefen Jens Magnusson.

– Först av allt är det väldigt trist och tråkigt för alla parter. Östergatan är en hyresgäst till ett av våra dotterbolag och det påverkar oss direkt genom att det finns en del förfallna hyresfordringar i vårat hyresbolag men även genom andra mellanhavanden vi har med Östergatan i koncernen, berättar Jens Magnusson.

Vilka summor handlar det om?

– Det vill jag inte kommentera till belopp. Men det rör sig om betydande belopp totalt.

Hur påverkar det eran verksamhet?

– Vi har arbetat fram ett upplägg för att hantera situationen. Vi har känt till bolagets situation och arbetat hårt med hur vi ska driva en restaurang på arenan framöver och hoppas kunna göra en snabb nyöppning. I vilken form är inte klart i dagsläget. Tills vidare avgör konkursförvaltaren hur verksamheten ska drivas i framtiden så vi får återkomma efter vi pratat med honom. 

Är det ett stort bakslag för er?

– Ja, det klart att det påverkar oss när en hyresgäst går i konkurs. Så är det självklart. Men vi har som sagt arbetat fram ett upplägg för att hantera situationen. 

Kan ni själva vara lite självkritiska eftersom ni inte ligger uppe på de 3300 personer i publiksnitt som ni beräknade inför säsongen?

– Man kan välja att se det på det sättet. Det är en helhetsbild. Jag väljer att se det som att det finns få restaurangen som har en bas med 15 hemmamatcher i superettan. Så det är en helhetsbild som inte fungerat.

Hur ser det ut säsongen ut?

– Just nu är det ju konkursförvaltaren som avgör hur det drivs vidare. Men våran ambition är att ha det öppet och rullande igen till nästa hemmamatch mot Varberg den 19 september.