Val 2014

Alliansen lovar 1,8 miljarder kronor till skolan

1:17 min

Det moderata kommunalrådet i Växjö, Bo Frank, avslöjade i dag att Alliansen i Växjö anslagit 1, 8 miljarder kronor till skolan för nästa år. Ett utspel de kommer att precisera mer i morgon, men redan under P4 Kronobergs valdebatt idag berättade Bo Frank vad en del av pengarna ska läggas på.

– Det vi säger är att vi ska fortsätta minska barngrupperna i förskolan, alltså fler förskollärare och mindre barngrupper. Vi ska också ha fler speciallärare i skolan och hela systemet med den samlade utbildningsförvaltningen bygger faktiskt på att vi ska trycka ner resurserna i åldrarna så att de små barnen får tätare och fler lärare och specialpedagoger.

Det är mycket pengar, hur ska ni finansiera det?

– Det har vi redan finansierat, det ligger inom ramen för den budget som vi har föreslagit från Alliansens sida för 2015.

Åsa Karlsson Björkmarker (S), hur låter det här utspelet?

– Det låter betydligt bättre än vad det ser ut i budgeten. Jag ser fram emot utspelet imorgon. Jag antar att du kommer presentera nya miljoner, för i den stora skolsatsning som ni har presenterat så skiljer det 67, 5 miljoner kronor mellan det ni har lyckats prioritera i skolan och det vi har prioriterat i skolan, säger Karlsson Björkmarker.

Hör mer i ljudklippet ovan.