Kronoberg

Småland Airports VD tror inte Bromma flygplats läggs ned

1:30 min

Den nya rödgröna majoriteten i Stockholm vill lägga ner Bromma flygplats senast 2022. Det skulle kunna drabba flygen till och från Växjö. Men Småland Airports VD och flygplatschef Ulf Axelsson tror inte på en nedläggning, även om oron för den finns där.

"Den kommer avveckla sig själv när de nya tågen blir verklighet." - Nils på Facebook

– Det var väl rätt så väntat att de har den åsikten men att de redan nu skulle komma med ett förslag att den ska läggas ned så snart är oroväckande, säger Småland Airports VD och flygplatschef Ulf Axelsson.

Vad skulle det här innebära för Småland Airport om den här sträckan försvinner?

– Det är inte bara Småland Airport som blir påverkade utan det är hela Sverige, det här är ett nationellt problem vill jag påstå. Arlanda idag har problem i så kallade peaktider att ta emot flygplan så skulle man stänga Bromma skulle det få stora konsekvenser, men som det ser ut nu så går det inte att lägga ner det så enkelt, för vart ska flygplanen ta vägen då?

Är det inte så att man får använda alternativ som järnvägen?

– Nej det kommer inte funka, vi måste kunna upprätthålla flygtrafiken till huvudstaden, det är basen i vår infrastruktur.

Förslaget om att lägga ner Bromma flygplats möter inte helt förvånande kritik bland folk som reser mellan Växjö och Bromma.

Bo Gunnarsson är en av dem som reste med flyget från Småland Airport mot Bromma vid 9-tiden i morse och han menar att politikerna inte helt tänkt igenom det här:

– Det känns lite tidigt för det är ganska mycket som måste hända innan, framförallt med tanke på restiden till och från Stockholm.

Hör fler röster i ljudklippet nedan!

Vill du att Bromma flygplats läggs ner? Varför/varför inte?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista