1 av 2
Lisa Rydén i Dänningelanda BTK. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
2 av 2
Tilda Johansson i Dänningelanda BTK. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
Bordtennis

Revanschlusta tände Dänningelanda till 6-0-seger

Lisa Rydén, Dänningelanda: Vi fick upp glädjen
3:55 min

Lördagen inleddes med en 0-6-förlust mot Eslöv, storfavoriten till SM-guldet, och avslutades med en 6-0-vinst över Carlstad, ett lag bestående av norska juniorlandslagsspelare. Växjö-laget Dänningelanda använde revanschlustan till att ladda om mellan matcherna

Dänningelanda hade ingen chans att skaka Eslöv, som är favoriter till SM-guldet, i förmiddagens match. Tilda Johansson var närmast när hon nådde en femsetare mot Naomi Owen men Tilda förlorade i femte och avgörande set.

Att Eslöv, med bland andra förre Frej- och Ljungby-spelaren Zhang Fang i laget, vann den matchen var ingen skräll, men att Dänningelanda lyckades samla sig och utklassa Carlstad ett par timmar senare imponerade.

– Det var revanschlust tror jag. Sen så fick vi ett par timmar tillsammans att äta, prata och skratta tillsammans och det gör mycket när man hinner få upp glädjen, säger Lisa Rydén i Dänningelanda som visade upp en stor säkerhet vid bordet.

Carlstad består av idel norskor som spelar på juniorlandslagsnivå och Rebekka Carlsen är regerande norsk mästarinna på seniornivå. Men Dänningelandas Lisa Rydén, Alexandra Sandhén och Tilda Johansson höll en högre klass rakt igenom.

– Alla går in och vinner två matcher var. Det känns jättebra. Vi gör inga enkla misstag och låter motståndaren göra det istället, summerar Lisa Rydén.

Dänningelanda har nu två segrar och en förlust i pingisligan och har god chans att nå målet som är a-slutspel under våren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".