Fotomontage: Nick Näslund/Sveriges Radio
Kronoberg/Kalmar

Misstänkt för mordet i Västervik kan ha begått flera grova brott

Tidigare fall rör människosmuggling, våldtäkter, misshandel och olaga hot
1:31 min

Härvan kring de misstänkta för mordet i Midgård i Västervik växer. Den 31-årige man, som tillsammans med en annan man är häktad för mordet, misstänks också för människosmuggling och flera fall av misshandel och våldtäkter.

P4 Kalmar har besökt orten i Kronobergs län där männen bott och märkliga saker har hänt kring deras bostad - det berättar en av deras grannar:

– Väldigt stökigt, dygnet runt. Man vet knappt vilka som bor där eller inte.

När du nu har fått reda på att de misstänks för mord - vad tänker du då?

– Jag är inte förvånad.

Flera personer som P4 Kalmar pratar med på den lilla orten berättar att de känner sig rädda. Främst är de rädda för den 31-årige mannen som nu alltså sitter häktad tillsammans med sin yngre bror misstänkt för mordet på en man Västervik den 15 september.

Mannen sköts ihjäl i bostadsområdet Midgård där han bodde.

Flera personer berättar också om hur folk kommit och gått ur lägenheten där de misstänkta männen bodde.

Enligt kammaråklagare Johan Henningsson är 31-åringen misstänkt för bland annat människosmuggling:

– De misstankar som har uppkommit och som tidigare fanns rör människosmuggling, våldtäkter, misshandel och olaga hot, säger han.

Johan Henningsson utesluter inte att även barn kan ha ingått i människosmugglingen. Det handlar om tre fall av våldtäkt mot samma person och flera fall av misshandel mot olika personer.

31-åringen och hans bror misstänks alltså för flera brott och på en bild som P4 Kalmar tagit del av poserar 31-åringen med en pistol i handen. Än så länge har polisen inte funnit något mordvapen efter mordet i Västervik, men de tror sig veta varför mannen blev mördad.

– Ja vi har en ganska säker hypotes om vad som kan ligga bakom, säger Johan Henningsson.

Kan du säga något om motivet?

– Nej i nuläget kan jag inte göra det, säger Johan Henningsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".