Fotboll

Emma är proffs i Chelsea

6:08 min

I våras blev storklubben Chelsea FC laget som växjötjejen och före detta Österspelaren Emma Wilhelmsson representerar. Ett proffsäventyr som Emma gillar men har en hel del åsikter om.
– Engelsk damfotboll har en status som är långt i från den svenska och därmed ljusår ifrån den engelska herrfotbollen.

För bara några veckor sedan var Emma ytterst nära att bli engelsk mästare med sitt Chelsea. Men en förlust i sista omgången mot Manchester City förstörde hela säsongen och istället var det Liverpool som vann ligan.

– Jag kan knappt prata om det, så förbannad är jag över den avslutningen, säger Emma till reporter Marcus Sjöholm. Ett enda mål från oss i sista matchen hade förändrat allt, fortsätter en märkbart irriterad Emma.

Men trots missad serieseger så kommer årets insats ge effekter på nästa säsong, inte minst har framgången gjort att klubben lägger mer energi på sitt damlag än tidigare.

– Jag vet att tränarna i laget har haft väldigt positiva samtal med höjdarna i klubben efter att laget kvalificerat sig till Champions League nästa år.

Damfotboll i England står inte särdeles högt i kurs och det är med viss bitterhet som Emma konstaterar att folk inte verkar bry sig särskilt mycket om att läget är som det är.

– I engelsk press skrivs det knappt någonting om damidrott och ingen verkar ens orka ta debatten om varför det är så, menar Emma som möts av skepsism när hon berättar hur snacket går i Sverige.