Tommy Svensson vid ett tidigare tillfälle. Foto: Bengt Israelsson/Sveriges Radio
Klas Ingesson död

Tommy Svensson om Klas Ingesson: "Var själva symbolen för 94-gänget"

"Han var fantastisk duktig på att göra andra bättre"
3:47 min

Förre landslagsspelaren i fotboll, Klas Ingesson, dog i natt. Hela idrott-Sverige sörjer en av Sveriges VM-hjältar från den oförglömliga sommaren 1994. Tommy Svensson, som var förbundskapten då minns Klas Ingesson med värme och respekt.

– Han var själva symbolen för 94-gänget med sitt sätt att vara. Han var en fantastisk kompis, en som alltid gjorde sitt bästa och som aldrig gnällde, och som var fantastisk duktig på att göra andra bättre, säger Tommy Svensson.

Tommy Svensson berättar att han haft mycket kontakt med Klas.

– Vi hade kontakt så sent som förra veckan när vi förstod att slutet var nära. Kenneth Andersson var och hälsade på honom och dagen efter var Lasse Eriksson och Tomas Brolin där. Jag fick ett långt sms från honom som gjorde mig väldigt rörd, säger Tommy.

Vill du berätta om vad som stod i sms:et?

– Det stod bland annat att han var glad och tacksam för att han fått chansen att spela under mig och att allt han gjort i Elfsborg var präglat av det han lärt sig av mig och han tackade för vänskapen, det kändes som ett avskedsbrev.

Hur kände du när du fick dödsbeskedet?

– Jag har varit förberedd på det men det är ändå svårt att förbereda sig på sådana här saker så det känns väldigt tungt just nu.

Hur minns du Klas Ingesson? Dela med dig i kommentarsfältet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".