Foto: Mikael Fritzon/TT.
Småland

Polisen efterlyser barn som ofredats av knalle

Polisens kriminalinspektör Inger Liljedahl berättar om fallet
4:56 min

Polisen vill ha tag barn som utsatts för en marknadsknalle som tar kontakt med barn på marknader, och sedan rör dem på intima ställen på deras kroppar. 

Efter att ha tagit kontakt med barnen, gör mannen fläckar på deras kläder och gnuggar sedan bort dem med ett fläckborttagningsmedel som han säljer. Fläckarna gör han på intima ställen på barnens kroppar.

– Det började som ett anonymt tips att den här knallen smetar in bär på intima ställen på flickor. Därefter har han använt fläckborttagningsmedlet som han säljer för att gnugga bort fläckarna, berättar Inger Liljedahl som är kriminalinspektör.

Polisen tror sig veta vem mannen är, men behöver fler uppgifter. Vid ett tillfälle ska en utsatt flicka på marknaden i Ålem ha hämtat två män.

– Vi vet inte vilka de här männen är, möjligen är en av dem hennes pappa. Vi vill gärna komma i kontakt med dem och även flickor som varit utsatta för det här.

Mannen ska ha rest runt till marknader i södra Sverige under de senaste två åren. Marknaden har bland annat varit på plats i Virserum, på norra Öland och i Skåne.

– Vi har flera vittnen, men vi saknar målsäganden alltså barn som varit utsatta för det här.

Misstankarna gäller sexuellt ofredande. Den utpekade mannen är tidigare dömd för liknande brott.

Har du uppgifter till polisen – ring 114 14 och begär att få prata med Inger Liljedahl.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".