Tingsryd firar med fansen. Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Division 1

Tingsryd förnedrade Troja/Ljungby i årets första Smålandsderby

Tingsryd klädde av Troja i Smålandsderbyt
1:35 min

Igår var det för första gången den här säsongen Smålandsderby mellan Troja och Tingsryd i division 1. I Nelson Garden Arena var det nästan 2600 personer på plats. Troja var lika tama som Tingsryd var vilda, matchen slutade till slut hela 5-0 till hemmalaget. 

Tingsryd höll egentligen i taktpinnen matchen igenom. De kändes matchen igenom hetare än Troja/Ljungby – och framförallt spelade hemmalaget mer som ett lag än vad Troja gjorde. 

Troja hade problem med det mesta. Man hade många chanser i numerärt överläge, utan att nämnvärt bekymra Tingsryds målvakt. 

Man fick två mot ett-lägen – men lyckades inte träffa mål. Mottagningar gick bakåt istället för framåt. Tacklingarna var millisekunden för sena. Ja, det var en sådan dag för Troja. 

Johan Andersson i Troja/Ljungby var fåordig efter matchen. 

– Funderar inte så mycket. Mer än vi gjorde en riktigt dålig match. Och Tingsryd gjorde det bra. Och vinner klart rättvist. Ibland blir det så här. Men det är inte okej, säger Troja/Ljungbys Johan 'Bois' Andersson. 

Markus Persson: "Firar med att äta lite mat"

Tingsryd däremot lyckades med det mesta man tog sig för. Man hade inga problem att skymma Troja/Ljungbys målvakt. Spelade strålande i numerärt överläge, och när en medspelare hamnade i nöd var det alltid en eller två grönklädda spelare där för att avlasta. 

– Vi får njuta här ikväll. Äta lite mat. Sedan får vi ladda batterierna för träning imorgon, förklarade Markus Persson i Tingsryd. 

P4 Kronobergs ishockeyexpert Peter Sundh förstår att det var en extra tuff förlust för Troja/Ljungby.

– Troja blev helt avklädda. Man känner sig både liten, och rätt värdelös. Nä, jag vill inte vara i Trojaspelarnas kläder imorgon när dom ska börja läsa tidningen och lyssna på radio, säger Peter Sundh.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".