Tomi Kallio rasar mot Frölunda. Foto: TT Nyhetsbyrån
Ishockey

Kallio rasar mot Frölunda: ”Blev rånade på segern”

Växjös Tomi Kallio efter förlusten mot Frölunda: "Vi blir rånade"
3:52 min

Den stora snackisen efter Frölundas seger mot Växjö med 3-2 efter straffar var Noah Welch tackling mot Andreas Johnson i tredje perioden. Welch fick matchstraff, något som Växjös lagkapten Tomi Kallio inte gillade.

– Jag är besviken och arg. Vi blev rånade på den här matchen ganska rejält, säger Kallio till Radiosporten. 

Tomi Kallio var irriterad på domarinsatsen, och framförallt situationen i mitten av den tredje perioden.

Noah Welch fick matchstraff för en tackling mot Andreas Johnson. Frölundaspelaren flög med huvudet före mot sargen och verkade lite groggy, men kunde sedan spela i nästa byte. Kallio tycker att Johnson borde haft bättre koll på situationen.

– Pucken är i hörnet, om du är forward vet du att du blir tacklad varenda jäkla gång. Jag är själv forward och har vetat om det i 20 år, för går jag dit med ryggen mot spelet blir jag tacklad. Men då är jag beredd på det. Det är riktigt tråkigt att vi tappar matchen på det sättet. Han måste vara beredd när tacklingen kommer, det är individens ansvar om man vill hålla hockeyn bra, säger Kallio.

Noah Welch fick 5 minuter utvisning plus matchstraff. Då Växjö hade en avvaktande utvisning redan innan fick Frölunda spela 5 mot 3 och kvitterade till 2-2. Växjö-spelarna var då irriterade på Johnson.

Andreas Johnson om situationen:

– Jag fick en tackling bakifrån och domarna dömer. Jag slog till huvudet och munnen slog i sargen – så det blödde lite. Jag var väl i chock, men i medvetande hela tiden. Jag var lite groggy, men kände efter om jag kunde spela. Jag hörde några ord från Växjö-spelarna, men det var inget jag brydde mig om, säger Johnson.

Radiosportens expert Jörgen Jönsson om situationen som gav matchstraff:

– Det var tufft dömt, min första känsla var att det knappast ens var utvisning. Det var inga höga händer och ingen ful tackling i sig, men det var lite för mycket fart. Johnson brakar in i sargen med ansiktet före, men matchstraff tycker jag inte det är.

Läs mer om matchen här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".