1 av 2
95-åriga Gulli Johansson blev av med både vigsel- och förlovningsringar.
2 av 2
Gulli Johansson virkar grytlappar trots att synen är dålig. Foto: Karin Ernstsson/Sveriges Radio
Lidhultstrakten

Gulli, 95, fick ringar stulna av kvinna i hemtjänsten

Hör ett längre reportage om stölderna hos äldre i Lidhult
6:06 min

Det är nu en månad sedan polisen avslöjade omfattande stölder av guld och smycken hemma hos äldre och sjuka i Lidhultstrakten. En kvinna som jobbade i hemtjänsten är misstänkt för att ha stulit av de äldre hon vårdade. 95-åriga Gulli Johansson från Lidhult är en av minst elva personer som drabbats.

Flera gånger om dagen kommer hemtjänsten till Gulli Johansson och att kvinnan som jobbat som vikarie sedan i vintras nu misstänks har stulit från henne och så många andra äldre här i trakten är helt ofattbart och chockerande, säger hon.

– Jag har pratat med många av oss äldre, det blir en viss otrygghet, och det är inte alls bra.

Flera ringar, bland annat Gullis förlovningsring och hennes och makens vigselring är fortfarande borta. Det är en sorg, säger Gulli: 

– Vigselring och förlovningsring och allt det...det betyder någonting, det är bakgrunden i mitt liv, säger hon.

– Jag har bara fått min svärfars ring tillbaka och det är roligt att få den men det hade varit roligare om det var min egen, jag har gråtit floder över mina egna.

Hon berättar att hon inte märkt något av att hennes smycken var borta:

– Det kom flickor från hemtjänst springandes en morgon och sa att det hänt något hemskt och att vi skulle titta till mina grejer, då var allt borta, berättar Gulli Johansson.

– Guldet som sådant bryr jag mig inte om, utan det är alla minnena.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".