Fotboll

Öster tvingas kvala för att klara kontraktet

3:22 min

På torsdag åker Öster till Täby för att spela den första av två kvalmatcher mot division 1-laget IK Frej Täby för att hålla sig kvar i superettan. Öster förlorade söndagens match mot Degerfors med 0-2 och därmed var chansen att hålla sig kvar i superettan utan kval borta.

Klicka in dig i artikeln för att kunna lyssna på fler intervjuer!

Det var en mycket frustrerad Roberth Björknesjö som såg Degerfors göra två mål i den andra halvleken och sätta stopp för Östers chans att undvika kval för att behålla superettan-platsen.

Reporter Janne Gunnarsson om Roberth Björknesjö: "När 0-1 kom höll han på att slita sönder sin jacka med Östers IF på ryggen. Han lever sig in i det här."

Nu blir det istället kval mot Frej Täby i bäst av två matcher. Frej slutade på andra plats i division 1 norra i bäst av två matcher. Den första spelas på torsdag på Vikingavallen och den andra matchen spelas på Myresjöhus arena i Växjö nästa söndag.

Öster hade många målchanser i den första halvleken mot Degerfors, särskilt genom Alhaji Gero, men lyckades inte sätta avsluten.

När domaren blåste igång matchen efter paus gjorde först Marcus De Bruin 0-1 och när sedan Sebastian Castro-Tello gjorde 0-2 i den 65:e minuten behövde Öster göra tre mål för att ha chansen att hålla sig kvar utan kval. Den nästan omöjliga uppgiften lyckades hemmalaget inte med och måste nu alltså kvala för att inte behöva spela i division 1 nästa säsong.

– Det är jävligt bittert, konstaterar Östers assisterande tränare Peter Wibrån efter matchen.