1 av 2
Nanne Bergstrand tillsammans med fans efter avancemanget. Foto: Anders Wiklund/TT
2 av 2
Hammarbys hjälte Kennedy Bakircioglu har målat inför en nöjd Nanne Bergstrand. Foto: Janerik Henriksson/TT
Fotboll

Markaryds-Nanne: Det är vanlig arbetsdag idag

"Det gäller att njuta av varje stund för sig"
5:32 min

Nanne Bergstrand från Markaryd har gjort succé i landets populäraste fotbollsklubb, Hammarby. Efter flera år i Superettan tog Nanne över det grönvita laget i våras och igår blev avancemanget till högsta fotbollsserien.

– Igår var det fest, men idag är det vanlig arbetsdag igen så jag var hemma vid halv elva.

Nanne Bergstrand har gjort succé i en rad klubbar och gårdagens avancemang inför 30 000 överlyckliga åskådare på Tele2 Arena borde rent euforiskt tillhöra markarydssonens största ögonblick.

– Jag tycker inte man ska jämför stora ögonblick, utan njuta av varje stund för sig, säger Nanne som inte är mannen som hänrycks i första taget.

– Ofta jagar vi saker och ting, men det visar ju sig, liksom lycka, att framgång inte kan jagas, utan det är en följd av ett konstant målarbete. Och det är så viktig att vara långsiktig i den här kortsiktiga världen vi lever i.

Nanne har kontrakt med Hammarby i ytterligare tre år, men stänger definitivt inte dörren för att han åter ska dyka upp hos Öster.

– Man ska aldrig säga aldrig. Nu hoppas jag att man tar sig samman och klarar av kvalet. Laget började ju säsongen med att spela bra utan att få utdelning och då är det lätt att det blir en negativ spiral som är svår att komma ur.

Och så var det det här med festen igår.

– Njae, det var ju fantastisk stämning på och utanför arenan, men jag var hemma vid halv elva. Det är ju trots allt vanlig arbetsdag idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".