Lyssnartips

Sopor slängs från balkongen

1:24 min

Sopor slängs ut från balkongen och skräp ligger i högar här och var på innergårdar och i buskagen. Det har varit verklighet för boende kring Sommarvägen på Dalbo-området i Växjö sedan i somras och det har tvingat Växjöbostäder att  genomföra extrastädningar i området varje vecka för tusentals kronor per månad. 

Denna nyhet gjordes tack vare ett lyssnartips. Tipsa du också - ring 0470 - 10 700! Klicka här för att kolla in fler inslag gjorda på lyssnartips.

– Skräp ligger överallt här på gården, de står på balkongen och slänger ut det. Jag har till och med sett möss springa omkring här ute bland soporna, säger Gunbritt Johansson som bor i området.

När P4 Kronoberg besöker området ligger vanliga hushållssopor här och var i mindre högar, bland annat  vid en lekplats och i  buskage rakt under balkonger.

Från Växjöbostäder säger Markus Kullenbert att de varit problem med kraftig nedskräpning i området sedan i somras och att man därför genomför extrastädningar varje vecka. Man har också informerat om att soporna inte får slängas hur som helst, ingen har heller medgett att  man slängt ut sopor på det vis som uppenbarligen skett.

Att soprummet brunnit ner och tills vidare ersatts av en uppställd container borde snarast göra det lättare att göra sig av med sina sopor på rätt sätt, enligt Markus Kullenbert, eftersom man då inte kan genomföra en regelrätt sopsortering.

Efter extrastädningarna som gjorts ser det  bättre ut i området, säger Gunbritt Johansson:

– Det gör det ett litet tag, sedan blir  det snabbt likadant igen. Jag har bott här i tre år men nu börjar jag vantrivas här.

Har du också problem med sopor där du bor? Kommentera!