Olyckplatsen i Hjorthagen. Foto: Anders Hildemar Ohlsson/Sveriges Radio
Stockholm

Två omkomna vid arbetsplatsolycka i Stockholm

Fortum: Vet inte hur olyckan gick till
1:19 min

Två personer har omkommit och en person har skadats allvarligt i en olycka på en byggarbetsplats i Hjorthagen i Stockholm. Det är en 50 tons vägg som har rasat enligt räddningstjänsten.

Det är ett byggelement, en färdig vägg, som rasat. Olyckan inträffade strax innan nio och räddningstjänsten kom till platsen. Den färdiga väggen ska enligt P4s reporter på plats ha rasat ned i ett hål och två personer ska ha omkommit i olyckan. En person ska också ha skadats allvarligt i olyckan.

Förutom de två omkomna och den allvarligt skadade personen så ska minst en person blivit chockad av det som inträffat. Under morgonen så arbetade räddningstjänsten intensivt på platsen. Fortum energi bekräftar också att de två som omkommit gjort det på själva arbetsplatsen.

Arbetet har avbrutits för dagen och alla som arbetar på byggarbetsplatsen har fått lämna arbetsplatsen. Polisen har nu inlett en förundersökning gällande arbetsmiljöbrott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".