Oliver Rosengren. Foto: Pressbild
Eftermiddag i P4

Oliver Rosengren ska leda nämnden för arbete och välfärd

Hör hela intervjun med Oliver Rosengren
11 min

Det är byte på maktens stolar och en massa politiker ska sätta sig in i helt nya saker - allt från vägar till människors sociala välfärd. Oliver Rosengren är ung moderat och ska leda nämnden för arbete och välfärd i Växjö. 

Lyssnarna fick idag ställa frågor till Oliver Rosengren. Här är en av dem:

"Oliver har på twitter sagt att ensamstående som har svårt att få det att gå runt ekonomisk inte gynnas av lite högre bidrag, utan att det istället skulle få deras drivkraft att jobba att minska. Varför tror Oliver att ensamstående i en svår ekonomisk situation inte vill jobba?"(Lyssnarfråga på vår hemsida)

Så här svarar Oliver Rosengren:

"Så är det ju inte uttryckt, jag tror ju på att människor vill stå på sina egna ben, det är utgångspunkten. Men ur strikt ekonomiskt perspektiv är det ju så att om skillnaderna mellan att arbeta och att få bidrag minskar så minskar ju också drivkraften att arbeta. Drivkraften ska vara så stor som möjligt."(Oliver Rosengren i Eftermiddag i P4)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".