Monica Widnemark (S) vid ett tidigare tillfälle. Foto: Malin Ulfhager/Sveriges Radio
Lessebo

Widnemark (S) om placeringen av asylboendet: Med facit i hand är den olämplig

Hör hela intervjun med Monica Widnemark (S)
7:19 min

Det planerade asylboendet i Bergdala har stoppats tillfälligt av Migrationsverket efter larm från Länsstyrelsen om gifter i marken. Att det överhuvudtaget planerades ett asylboende vid glasbruket fick kommunen veta först för knappt tre veckor sedan. Men då var det ingen där som tänkte på att marken till och med var avspärrad på grund av de svåra föroreningarna, säger kommunalrådet i Lessebo, Monica Widnemark (S).

– Jag vet att det är avspärrat på många glasbruk men jag har ju gått och varit där uppe så jag har inte funderat på det men det är ju sant, det är ju så, och arbetarna har ju rört sig där men visst, rör man i marken och alltihop det här är det jättefarligt, säger Widnemark.

Men borde ni inte ha slagit larm?

– Det borde vi kanske gjort, och Länsstyrelsen också.

Vad tycker du om placeringen just i Bergdala?

– Med facit i hand är den naturligtvis olämplig.

Vad händer då, blir det någon annanstans?

-- Det kan jag inte svara på, de har ju köpt Bergdala för att göra ett asylboende och ska jag känna det rent spontant så har vi så stort mottagande i Lessebo kommun att vi behöver inte ett till asylboende, för vi måste göra ett bra jobb för de människor vi har i Lessebo.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".