Superettan

Kollaps av Öster i Täby – förlorade med 3-0 mot IK Frej

Björknesjö: "Vi har satt oss i en ruggig uppförsbacke"
1:20 min

Öster förlorade under torsdagskvällen med hela 0-3 borta mot IK Frej Täby. Nu krävs ett smärre mirakel för Öster i returmatchen på Myresjöhus Arena på söndag. 

Öster släppte in tre mål under fem ödesdigra minuter i början av den andra halvleken. Tidigare Hammarbyspelaren Christophe Lallet gav IK Frej ledningen med 1-0 efter 51 minuter.

Två minuter senare gjorde Sasa Plavsic 2–0. Sedan stod Östers målvakt Oscar Berglund för en misslyckad utrusning, krockade med Johan Andersson och då kunde Pontus Silfwer, i den 56 minuten, sätta 3-0 i öppen mål. 

– Andra halvlek är alldeles för dålig. Så är det. Vid 1-0 är vi ju samlade men vi springer inte max. Det ser ut som Frej springer mer än oss. Då blir det så åt helvete. Sedan gör de 2-0 på fast situation. Där är dom starka, säger Östers tränare Roberth Björknesjö och fortsätter: 

– Då tappar vi mentala balansen och då blir det 3-0 också. Vi har satt oss i en ruggig uppförsbacke, men vi ska köra på söndag också.

Roberth Björknesjö "Så har det rullat på hela jävla året.."

Uppförsbacken för Öster är nu minst sagt brant för Öster. I returmatchen behöver man vara vattentäta bakåt eftersom bortamålsregeln gäller. 

Det innebär att om IK Frej gör ett mål och Öster vinner matchen med samma marginal som Frej så tar Frej platsen till superettan ändå eftersom man lyckats göra mål på bortaplan.

Öster måste därför vinna med 3–0 eller mer, eller fyra måls marginal om Frej gör mål.

– Vi ska snacka ihop oss ikväll och imorgon. Full laddning inför söndagen. Det är all in då som gäller, säger Roberth Björknesjö. 

IK Frejs tränare: "Jag förstår att långa bollar inte fungerade på konstgräs"

IK Frejs tränare Bartosz Grzelak var så klart nöjd efter segern, men också noga med att inte ta ut någonting i förtid.

– Vi gör en väldigt stabil match. Tycker vi är oerhört disciplinerade i 95 minuter. Vi gör en bra match. Försvarsarbetet lägger grunden till serien, sa han till Viasatsport.se och fortsatte:

– Vi var väl förberedda på Östers långbollar. Och jag förstår att den taktiken inte fungerade för dom på det här underlaget, sa IK Frejs tränare Bartosz Grzelak till Viasatsport.se efter matchen. 

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".