Ola Gustafsson (S), en av två personer som föreslås att bli nytt kommunalråd i Växjö. Foto: Magnus Sundvall/Sveriges Radio.
Växjö

Gustafsson (S) troligen nytt kommunalråd: "En del kanske tycker jag är en bråkstake"

Gustafsson: "Jag vill förbättra skolresultaten"
2:23 min

Nu ser det ut att vara klart vilka två som blir socialdemokraternas kommunalråd i Växjö. För idag kom den socialdemokratiska valberedningens förslag - Åsa Karlsson Björkmarker och Ola Gustafsson.

Ola Gustafsson har tidigare främst sysslat med politik i landstinget, medan Åsa Karlsson Björkmarker även tidigare varit kommunalråd.

Men Ola Gustafsson har nu siktet inställt på att jobba med skolfrågor.

– Under de senaste åtta åren har skolresultaten fallit, skillnaderna mellan eleverna har ökat så det finns oerhört mycket att göra i skolan, säger Ola Gustafsson

– Jag hoppas att vi ska kunna driva på så att pengar använts på rätt sätt så att vi får höjda skolresultat, mindre barngrupper och mer bemanning.

Under förra mandatperioden gjorde du dig mest känd för ett bråk kring Ryanair och flygplatsen i Växjö där du till sist fick lämna flygplatsstyrelsen. Du är inte orolig för att du gjort dig känd som en bråkstake?

– En del tycker kanske att jag är en bråkstake, men jag tycker att väljarna uppskattar när politiker är uppriktiga med vad de tycker och tänker, säger Ola Gustafsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".