Foto: Mary Chitgar/Sveriges Radio.

Vägbommar ska hålla tjuvarna borta

Markägare: "Det kan inte fortsätta så här"
1:29 min

Efter att flera gånger ha drabbats av dieselstölder har Tor Andersson i Horsaberga tröttnat. Nu hoppas Tor och andra markägare i länet att vägbommarna ska hålla tjuvarna borta.

– Vägbommarna gör det besvärligare för tjuvarna. Visst, det är klart att de kan ta en stor bil och en bogserlina för att rycka loss hela bommen men det hindrar väl lite ändå, säger Tor Andersson som äger mark i Horsaberga utanför Hamneda.

Även om Tor Andersson nu hoppas att vägbommarna ska hålla tjuvarna borta tycker han att det är synd att så många påverkas negativt av dem.

– Det är tråkigt för den ärliga allmänheten och för mig själv. Bommarna ska öppnas och stängas varje gång och det är irriterande, säger han.

Tor Andersson är inte den enda markägaren i länet som har problem med stölder och sabotage. Aimo Juntura driver företaget Hyltebruks skylt och han berättar att efterfrågan på vägbommar är stor. Han säljer ungefär 1000 stycken per år till kunder i hela Sverige. 

– Mina kunder har bekymmer med att personer tippar av skit, eldar och gör inbrott. De har ingen respekt för andras egendom, säger Aimo Juntura.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".