1 av 3
Östers tränare Roberth Björknesjö. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
2 av 3
Alexander Henningsson i Öster gör 1-0 mot Frej Täby. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
3 av 3
Frej Täbys Christophe Lallet överfalls av lagkamraterna efter att ha kvitterat till 1-1. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
Fotboll

Roberth Björknesjö: Det är som en mardröm

Denis Velic i Öster: Det är totalt nattsvart
3:06 min

Öster spelar i division 1 nästa säsong. Lilla kvartersklubben Frej Täby slog ut Öster i superettankvalet med totalt 5-3. Öster lyckades visserligen vinna med 3-2 i den avgörande kvalmatchen men eftersom Frej Täby hade 3-0 från den första matchen att gå på räckte det inte för Öster.

Klicka in dig i texten för att lyssna på fler intervjuer.

För andra gången på bara några år har nu Öster fallit rakt ner från allsvenskan, via superettan ner i division 1.

2006-2007 hände det första gången och nu har det hänt igen. 2015 spelar Öster i landets tredje division.

– Det är egentligen inte i dag som vi åker ur, utan i maj när vi tappar massor av matcher. Även under hösten har det gått trögt, säger Östers tränare Roberth Björknesjö.

Frej Täby vann med 3-0 på Vikingavallen i torsdags, så Öster hade en tung uppförsbacke inför söndagens retur på Myresjöhus arena. Men Alexander Henningsson gjorde 1-0 till Öster tidigt i den första halvleken och då tändes en strimma hopp.

Det kändes dock som att hoppet släcktes när Frej Täbys Christophe Lallet kvitterade till 1-1. Öster höll huvudena uppe och lagkapten Denis Velic fick näta och Alexander Henningsson blev tvåmålsskytt men 3-2 räckte inte. Frej Täby vann med totalt 5-3 i de två kvalmatcherna.

– Idag har vi allt att vinna och då släpper vi på spakarna och då funkar det men idag var det för sent. Det är som en mardröm, summerar Roberth Björknesjö, som aldrig tidigare har åkt ur en serie med ett lag han har tränat hela säsongen.

– Det är det värsta jag har varit med om i hela mitt fotbollsliv.

Östers lagkapten Denis Velic var totalt bedrövad och grät efter matchen.

– Det är nattsvart. Det här är det värsta som har hänt mig i fotbollslivet, konstaterar även Velic.

Är detta en nattsvart dag för fotbollen i Växjö och i länet? Kommentera gärna!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".