Troja-Ljungby möter Pantern i Sunnerbohov. Arkivfoto: Janne Gunnarsson/Sveriges Radio.
Hockeyettan

Troja föll ihop som korthus i toppmöte

Troja/Ljungby ställdes under söndagseftermiddagen i ett toppmöte mot IK Pantern i hockeyettan södra. En match där Troja länge såg ut att gå mot seger. Sedan släppte man in fyra mål på tio minuter i den sista perioden och förlorade med 4–5 (1-1, 0-2, 1-4). 

IK Pantern gled upp i serieledning efter att besegrat Troja/Ljungby med 4-5 inför 360 åskådare i Kirsebergs Ishall under söndagseftermiddagen. 

Troja/Ljungby har därmed sex poäng upp från sin fjärdeplats till ledande IK Pantern. 

Ledde med 4–1 i början av den tredje perioden

Troja tog ledningen i matchen genom Markus Nilsson i numerärt överläge, assisterad av Johan Andersson.

IK Pantern kvitterade med mindre än en minut kvar av den första perioden men i den andra perioden kunde Troja spela till sig en tvåmålsledning efter ytterligare ett mål av Markus Nilsson och ett av Jonathan Johnson. 

3-1 inför den avslutande perioden, och Trojas seger såg ut att komma allt närmare när Johan Andersson tryckte in 4–1 i början av period tre. 

Men sedan började raset. Johan Molldén reducerade en minut senare till 4–2 innan Gustav Hjalmarsson blev utvisad för tripping och Pantern reducerade ytterligare en gång, till 4–3. Fredrik Hetta kvitterade för Pantern innan Scott Nordh satte det matchdräpande målet med fem minuter kvar att spela. 

Troja tog ut målvakten med en och en halv minut kvar, men Pantern stod emot och vann toppmötet med 5–4. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".