Sven Johannesson, ordförande för Östers IF. Foto: Lena Gustavsson/Sveriges Radio
Växjö

Östers ordförande efter degraderingen: "Vi har misslyckats rakt igenom"

Sven Johannesson: "Det smärtar oerhört ikväll"
8:41 min

Östers ordförande Sven Johannesson svarar på frågor bland annat om Myresjöhus Arena, Roberth Björknesjö, ekonomiskt tapp i och med degradering och vem som bär ansvaret för Östers misslyckande 2014. 

Lyssna på hela intervjun via ljudklippet ovan!

Öster är klara för division 1 efter förlust över två matcher mot IK Frej. Men ingen enskild bär ansvaret, menar Östers ordförande Sven Johannesson.

– Det är ett kollektivt ansvar. Varken någon enskild person eller enskild del utan det är ju allihopa som har ett ansvar för det misslyckande som det är när vi försökte bygga något nytt med nya tränare, klubbledning och så vidare, säger Sven Johannesson och fortsätter.

– Jag hade gärna sett att vi hamnat någonstans i mitten och kunnat bygga för att ta oss tillbaka. Tyvärr så har vi ju misslyckats rakt igenom, kan man väl säga. Det är väl typiskt när man är i nedåtgående trend. Nedförsbacken tar väl slut någon gång. Men det är svårt att vända.

Johannesson: "Vill inte ha med spelare eller ledare utan motivation"

Östers tränare Roberth Björknesjö var mycket nedslagen på presskonferensen efter matchen. Björknesjö har kontrakt i ytterligare ett år med Östers, men familjen har flyttat hem till Stockholm.

– Vi får ju utvärdera alltihopa. Det är som när vi gick in i denna säsongen. Jag vill ju varken ha med ledare eller spelare som inte har motivationen att vara kvar i Östers IF. Det är ju det viktiga. Att inte se för kortsiktigt. Här får vi ta ett omtag igen. Så fort som möjligt ta oss tillbaka till superettan och elitfotbollen. Men det får vi utvärdera.

Men det är för tidigt att ge ett klart beslut om Björknesjö tränar Öster nästa säsong?

– Jaja, absolut. Det är för tidigt. Men vi får utvärdera det. Sedan får vi sätta oss ner när det lagt sig lite grann. Men det får ta några dagar, säger Sven Johannesson.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".