Lidhultstrakten

Stormöte om stölder på landsbygden

"Vi kommer lägga fram förslag på förändringar"
5:04 min

Ikväll hålls ett stort möte i Södra Ljunga utanför Ljungby för att bland annat diskutera vad som kan göras åt organiserade stölder på landsbygden. Detta är något som uppmärksammats särskilt mycket sedan fallet i Lidhult där tre män dömdes till fängelse för att ha tagit lagen i egna händer och fört bort och misshandlat en misstänkt tjuv.

– Jag hoppas att vi dels skapar en förståelse för polis och politiker, att de faktiskt jobbar och tycker det här är viktigt och att de gör på många sätt kanske sitt bästa men att det inte räcker, säger Michaela Johnsson.

Hon är en av initiativtagarna till mötet ikväll, dit man bjudit både polis och riksdagsledamöter.

– Vi kommer lägga fram förslag på förändringar vi vill se. Det handlar om utökade resurser och om kontroller vid våra gränser, vi vet att det finns flera projekt på gång mellan länderna, det gäller att vi får fart på sådana projekt och att de når ut till allmänheten.

Hela intervjun med Mikaela hör du i ljudklippet ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".