Östers tränare Roberth Björknesjö. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
1 av 2
Programledare Jonatan Bergman. Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio.
2 av 2
Programledare Jonatan Bergman. Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio.
Sportmagasinet

Sportmagasinet om Öster – Roar, elitlicens och Björknesjö

Lyssna på hela Sportmagasinet 11/11 – om Öster
18 min

Sportmagasinet handlar idag om Öster. Roberth Björknesjö slutade igår som tränare, är en återkomst av Roar Hansen realistisk? Är ett samarbete mellan Lakers och Öster realistiskt? Och hur stor är egentligen chansen att Ängelholm inte klarar elitlicensen? Gäst är Smålandspostens Dan Magnusson.  

Igår lämnade Roberth Björknesjö sitt uppdrag som tränare för Östers IF. 

– Nej, det gör det faktiskt inte. Det har varit en nattsvart säsong på alla sätt och vis för Öster. Man hade ont av pengar inför den här säsongen. Och hade tappat sju av elva startspelare från det allsvenska laget. Redan där, innan säsongen startade, var det problem inför säsongen för Roberth Björknesjö, säger Dan Magnusson, sportchef på Smålandsposten, och fortsätter:

– Sedan tror jag han underskattade dom mentala faktorerna. Spelar man i Östers IF slår man aldrig ur underläge, har någon sagt. Och det ligger mycket i det. Det blev ett stort problem. Plus att man inte var tillräckligt bra, framförallt i straffområdena, säger Dan Magnusson. 

Dan Magnusson: "Normalt sett är det inte realistiskt"

Det har sedan Björknesjös avhopp spekulerats i huruvida Roar Hansen, tidigare tränare i Öster, kan vara aktuell för en återkomst till klubben. 

– Det är ju det man undrar. Om det är realistiskt. Normalt sett är det inte realistiskt. Och jag är normalt sett tveksam till att ta tillbaka 'hjältar'. Men det som gör att man hoppas på en sådan här lösning i Österleden är att Roar Hansen trivdes oerhört bra i Växjö, säger Dan Magnusson. 

Lyssna på hela Sportmagasinet via den blåa ljudknappen!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".