Ansvarsfull alkoholhantering ger bättre krogmiljö

Statliga Folkhälsoinstitutet har sedan ett par år tillbaka, arbetat runt om i landet med att utbilda krögare, serveringspersonal och vaktbolag i ansvarsfull alkoholhantering. Kronobergs län är delaktiga i utbildningen sedan drygt ett år tillbaka.

Projektet är ett samarbete mellan länsstyrelsen, kommunerna, polisen, branschen och landstinget. Ingen riktig utvärdering är ännu gjord, men man använder referensgrupper som diskuterar resultatet på fältet.

- Jag känner verkligen att jag har lärt mig mycket på kursen. Jag är hård mot gäster och om jag ser att de druckit en öl för mycket så nekar jag dem, säger Mattias Wallin som arbetar på Harrys i Växjö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista