En bild från avdelningens videoklipp på Youtube.
En bild från avdelningens videoklipp på Youtube.
Ljungby

Sång och dans ska locka nya medarbetare till Ljungby lasarett

Avdelningschefen: "Lite glatt måste det vara, tycker jag"
1:16 min

I går eftermiddag laddade personalen på avdelning 6 på Ljungby lasarett upp ett videoklipp på YouTube där de sjunger, dansar och berättar mer om arbetsplatsen. Tanken att att locka nya medarbetare avdelningen.

Videoklippet har redan setts av över 1300 personer och avdelningschefen Maria Grans hoppas att det kan bidra till att fler får upp ögonen för avdelning 6.

– Just nu är det sjuksköterskor vi söker. Tanken är att man ska få lite mer information om avdelning 6, vilka som jobbar där och hur vårt arbete ser ut, säger Maria Grans.

Videon är ju väldigt skojig. Finns det ingen risk att den kan uppfattas som oseriös?

– Jag tyckte att det var väldigt viktigt att den skulle vara just seriös och informativ. Det finns ju andra avdelningar som har gjort liknande filmer och då har det varit mest dans och skoj. Jag tycker i och för sig att de är roliga men de säger kanske inte så mycket. Men det måste ju vara lite glatt också, tycker jag, säger Maria Grans.

Hur ser du på det här lite annorlunda sättet att rekrytera?

Klicka här för att titta på filmen på Youtube.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".