Hasse Eklund. Foto: Patric Söderström/TT
1 av 3
Hasse Eklund. Foto: Patric Söderström/TT
Hans Eklund. Foto: Conny Sillen/TT
2 av 3
Hans Eklund. Foto: Conny Sillen/TT
Kalmar FF tränar. Foto: Janne Rindstig/Sveriges Radio
3 av 3
Här tränar Kalmar FF för sista gången under säsongen – under ledning av andretränaren. Foto: Janne Rindstig/Sveriges Radio
Fotboll

Hasse Eklund lämnar Kalmar FF

Ordförande Anders Nyblom om att Hans Eklund får lämna föreningen
1:12 min

Kalmar FF:s tränare Hasse Eklund, före detta skyttekung i Östers IF, får sluta sin anställning som huvudtränare i föreningen. Ordförande Anders Nyblom säger att beslutet grundar sig i utvärderingen av säsongen och en samlad bedömning av läget.

Efter en längre tids spekulationer kring tränarfrågan i Kalmar FF så blir det alltså så att Hasse Eklund tvingas lämna föreningen. Anders Nyblom säger att beslutet är taget för föreningens bästa men att det var ett väldigt svårt beslut att ta.

"Det är människor vi har att göra med, det är en jättego kille, så det är ett svårt beslut."

I dag har a-truppen tränat för sista gången inför ett längre uppehåll. Träningen leddes av andretränaren Jens Nilsson på träningsplanen Gasten. Enligt planen ska nu spelarna ha sju veckors uppehåll med egenträning inför träningsstarten i början av januari. 

Ett år som huvudtränare

Knappt fyra dygn efter att Hasse Eklund jublat över att ha varit med och fört upp Falkenberg till fotbollsallsvenskan, så stod han 2013 i Kalmar FF:s pressrum och förklarade hur han skulle göra för att KFF skall vara ett topplag de närmaste två åren också.

Så lät det när Hasse Eklund presenterades i november 2013.

"Beslutet är grundet på en samlad bedömning av hur ledningen ser på utvecklingen av föreningens verksamhet de kommande säsongerna. Kalmar FF tackar Hasse för samarbetet under året och önskar honom lycka till framöver."

"Kalmar FF. Tillsammans. I med och motgång. Jag tackar för att jag har fått vara en del av den anrika och traditionsrika förening i 11 månader och önskar Kalmar FF all lycka till under 2015."

"Det spelar ingen roll om man är en bra tränare – har man inte ett bra material så kan man inte göra något åt det."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".