Andreas Dahl är intiativtagare till gayklubben. Foto: Marcus Sjöholm/Sveriges Radio
Andreas Dahl är intiativtagare till gayklubben. Foto: Marcus Sjöholm/Sveriges Radio
Växjö

Växjö får gayklubb

Hör hela intervjun med initiativtagaren Andreas Dahl
2:57 min

Växjö har från och med i morgon lördag, en hbtq-klubb. Det är nöjesstället "De luxe" som döper om sig till "Gay De Luxe".

Andreas Dahl är intiativtagare till klubben och tycker att det betyder mycket för både hbtq-personerna i stan, men också för stan i sig.

– Jag tycker det är superviktigt. För oss hbtq-personer finns egentligen ingen trygg och öppen mötesplats i klubbmiljö där vi kan vara på samma villkor som heterosexuella kan vara, säger Andreas Dahl.

Men att ni har en "egen" klubb, kan inte det upplevas som provokativt?

– Nej, jag tänker att alla är välkomna så länge man har ett öppet sinne och  accepterar alla människor precis som de är.

– Jag som hbtq-person kan tycka att det är svårt att gå ut i vanliga klubbmiljöer. Kan man flörta med vem som helst? Vad händer om jag kysser min pojkvän? Hur reagerar vakterna? Det som händer på lördag är att allt det där finns medräknat att det ska vara så.

Är Växjö redo för en gayklubb?

– Jag är helt övertygad att Växjö är redo för en gayklubb.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".