Växjö

Lärare misstänkt för sexbrott mot tonårspojke

"Vi har haft samtal med tre av de berörda"
1:16 min

De sexuella övergrepp som en lärare i Växjö kommun är misstänkt för att ha utsatt en tonårspojke för kan ha pågått under flera års tid. Uppgifterna om övergreppen blev kända för kommunen för ungefär två veckor sedan och läraren har stängts av från arbetet. Kommunen har inlett en egen utredning.

– Jag vill inte gå in på hur långt vi har kommit, men vi har haft samtal med tre av de berörda; läraren, eleven och ytterligare en person, säger Michael Färdigh, personal- och förhandlingschef i Växjö kommun.

Läraren är alltså misstänkt för sexuellt utnyttjade av person i beroendeställning, i det här fallet en tonårig elev, och utnyttjandet kan enligt polisen har pågått under flera år. Polisen har hållit förhör med pojken och åklagare kommer inom kort att ta beslut om man ska gå vidare och väcka åtal mot läraren.  Kommunen har också startat en egen utredning och pratat med både eleven och läraren.

Läraren har stängts av från sin tjänst och kan också komma att bli av med jobbet om det visar sig att misstankarna stämmer.

– Om vi skulle bedöma att personen är skyldig så är det mycket svårt att jobba kvar. Det är direkt olämpligt att jobba kvar med elever, säger Michael Färdigh.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".