Lyssnartips

Inget asylboende i Väckelsång

På ett vårdboende för missbrukare i Väckelsång är beläggningen så dålig att vårdföretaget Attendo letar efter alternativa verksamheter. Enligt en platsannons som legat ute skulle ett asylboende öppnas på orten våren 2015. Men annonstexten var felformulerad, enligt Mikael Josefsson, regionchef för individ och familj på Attendo.

Den här nyheten gjordes tack vare ett lyssnartips - tipsa oss du också på 0470-10700!

– Att det kommer att starta var en korrekturmiss. Vi har nämligen en liknande annons ute för ett boende på en ort i Östergötland så när vi gjorde den här annonsen kopierade vi texten och missade den här detaljen, säger Mikael Josefsson, regionchef för individ och familj på Attendo.

Så det var en korrekturmiss?

– Datumet är definitivt en korrekturmiss. Sedan har vi haft vikande beläggning under sommaren och hösten så det är klart att vi funderar på vad vi kan ha för andra verksamheter i de här lokalerna om det visar sig att det inte finns behov i samhället.

Men är det så att ni har planer på att öppna ett asylboende framöver i Väckelsång?

– Det är ju ett alternativ. Om en inriktning inte fungerar så måste vi ju se till att den här verksamheten kan göra något annat.

Men i nuläget finns inga planer på att öppna ett asylboende i Väckelsång till våren?

– Nej, det gör det inte.

Den aktuella platsannonsen har nu tagits bort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".