Innebandylaget Växjö Vipers i Fortnox arena. Arkivfoto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
SSL

Växjö besegrade Höllviken i förlängning inför fullsatt arena

Niklas Nordén: "Dom har antagligen världens bästa målvakt"
2:46 min

Växjö besegrade Höllviken med 7-6 efter förlängning och ännu en gång gick matchen till förlängning. Men den här gången var man nära att avgöra under ordinarie tid. Mycket nära. Med tre sekunder kvar kvitterade Höllviken matchen. 

Lyssna på hela intervjun med Niklas Nordén via ljudknappen!

Det var gratis inträde i matchen mellan Växjö och Höllviken, därför var Fortnox Arena för första gången den här säsongen utsåld. 

Och det hade kunnat bli en rätt ensidig historia om det inte vore för Höllvikens sensationellt duktige målvakt Carl Hansson. 

– Dom har ju antagligen världens bästa innebandymålvakt just nu. Det är ju helt enormt vilka räddningar han gör, berömmer Växjös tränare Niklas Nordén. 

Niklas Nordén är däremot inte särskilt nöjd över att släppt in mål med tre sekunder kvar.

– Det enda man inte vill är att dom inte kan kasta in bollen i mitten. Vi ligger inte nära deras spelare, och det kostar ett mål. Jag tycker vi har bra koll på dom innan det. Men det är klart att det är tungt, när vi skapar så mycket målchanser. 

Niklas Nordén: "Ibland har vi tjänat på kryss"

Växjös oavgjorda resultat efter ordinarie tid var det sjunde i ordningen. Flest kryss i hela serien. Svårt att analysera varför, menar Niklas Nordén. 

– Ibland har vi tjänat poäng på att ta kryss. Ibland har vi förlorat på att ta kryss. I dag känns det som både och. Dom har samtidigt lite flyt. Viftar och vevar och den går in. Samtidigt knyter vi ihop säcken och vinner matchen.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".