Växjö gjorde det historiska första målet i Superligan. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
SSL

André Anderssons märkliga skada — betong i ögat

André Anderssons märkliga skada
1:24 min

Växjös André Andersson var tillbaka i spel i Växjös övertidsseger mot Höllviken efter att tvingats bryta matchen innan med säsongens kanske märkligaste skada. Betongflis i ögat. 

Växjö besegrade i dag Höllviken med 7-6 efter förlängning. Ett av målen gjordes av André Andersson som tvingades bryta matchen innan mot Warberg på grund av en konstig skada.

– Jag jobbar som snickare och borrade i betong. Fick betong i mitt öga. Fick inte ut det förrän morgonen efter. Det såg ut som jag hade fått stryk på krogen ungefär, säger André Andersson. 

Men inför matchen mot Warberg visste han inte att det var betong han hade fått i ögat. 

– Ja.. Jag vet inte riktigt. Jag trodde det skulle gå över. Att jag fått någon skit i ögat. Men det kändes bra och vi testade på uppvärmningen. Men sedan gick det inte. Jag såg knappt bollen.

André Andersson: "Vände ut och in på ögonlocket" 

Sedan blev det direkt in till akuten. 

–  Där hade dom ingen ögonläkare på plats. Bad mig komma tillbaka på morgonen. Det gjorde jag vid niotiden. Sedan fick vi ut betongen på morgonen. Vände ut och in på ögonlocket. Nu är det borta och det känns bra igen, säger André Andersson. 

Växjös tränare Niklas Nordén har aldrig varit med om något liknande. 

– Den är faktiskt riktigt ovanlig. Folk har kommit till samlingar med alla möjliga konstiga saker och tänkt att dom ska reda ut det. Men den här skadan kan nog slå det mesta, säger Niklas Nordén.

André Andersson: "Nu har jag skyddsglasögon"

För att inte upprepa säsongens kanske märkligaste skada är André Andersson nu mer försiktig. 

– Nu har jag skyddsglasögon på mig. Nu är det bättre. Man får vara försiktig. Jag var inte riktigt det. Det var slarvigt av mig. Men nu tänker jag på det i framtiden, flinar André Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".