Sportmagasinet

JUST NU: Tuomas Kiiskinens resa från Ukraina till lugnet i Växjö

Lyssna direkt
Sänds kl. 16.32 - 16.45

Växjö Lakers nye finländske forward Tuomas Kiiskinen har varit årets överraskning så här långt den här säsongen och han leder den interna poängligan. I Sportmagasinet berättar han att han trivs med lugnet i Växjö och att det är jobbigt att följa utvecklingen i östra Ukraina, där han spelade förra säsongen.

– Det jag ser på nyheterna är helt brutalt, säger Tuomas Kiiskinen, som förra säsongen spelade med det ukrainska laget Donbass Donetsk i KHL.

Klubben Donbass beslutade sig för att stå över säsongen 2014/2015 på grund av det spända läget i Ukraina och Kiiskinen flyttade till Växjö.

I Växjö Lakers har han gjort succé och tillsammans med Robert Rosén och Nick Johnson bildar han Växjös vassaste anfallsvapen.

– Vi hittade varandra redan första matchen. Nu kan vi passa utan att se varandra, säger den finske landslagsbacken som har slagit sig ner i lugnets Växjö. Tillsammans med flickvännen Heidi fick han sonen Oliver för drygt fyra månader sedan.

 – Jag trivs med livet här och jag är verkligen glad att vi kom hit.

Matchen mellan Växjö och Modo ikväll sänds i Radiosporten play-appen och här på sajten med start 18:55.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".