Hasse Eklund. Foto: Patric Söderström/TT
Hasse Eklund. Foto: Patric Söderström/TT

Hasse Eklund fick lämna Kalmar FF – talar ut i intervju

Lyssna på intervjun: Hasse Eklund om besvikelsen och de starka rösterna som inte höll med
9:20 min

I fredags kom beskedet att Hasse Eklund lämnar posten som tränare i Kalmar FF. För första gången berättar han nu om sina känslor och tankar om det som hände.

– Besvikelsen är nog den största känslan, att det blev som det blev, säger Hasse Eklund till P4 Kalmar i den första intervjun efter beskedet att han inte får vara kvar som tränare.

Känner du ilska?

– Nej, inte så mycket ilska. Det har varit ett spännande projekt att man fått chansen att komma till Kalmar FF. Men det är en besvikelse att man inte har fått fullfölja det över tid.

Hur förberedd var du på det här beskedet?

– I detta fallet var jag inte så jätteförberedd om jag ska vara ärlig. Det är klart att vi var inne i en dålig trend och förlorade många matcher. Det var ingen som var nöjd, så klart, men alla som man pratade med verkade revanschsugna. 

Vilken förklaring fick du till att du får sparken?

– Egentligen är det ointressant. När någon har tagit ett beslut så får man rätta sig efter det. Sedan har det funnits ett missnöje med vissa delar. Någon har jag förstått inte gillar 4-4-2 från början och då är det klart att man har lite motvind från början.

Enligt Hasse Eklund kan det räcka med ett par starka personer för att tränaren ska ha det svårt att vara kvar:

– I detta fallet är det också ointressant hur många det är, för någon har ju bestämt att jag inte ska vara kvar.

Är inte detta något som du borde ha känt av i din tränarroll? Hur känner du nu, när du tittat tillbaka?

– Det är väl kanske den största besvikelsen. Det känns lite som att man i Kalmar FF pratar om varandra istället för till varandra, och där hade jag hoppats på en rakare kommunikation. Jag är väldigt förändringsbenägen och kan ändra mig. Är 4-4-2 en käpphäst så får man titta på om det finns några alternativ. Sedan har jag förstås en linje som jag vill driva.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".