Höghastighetståg
Foto: TT
Småland

Stöd för höghastighetsbana via Växjö

"Vi stöttar Växjö eftersom flest människor bor där"
1:01 min

Växjö, Kalmar och Karlskrona som tagit strid för att den nya höghastighetsbanan för tåg ska dras via Alvesta/Växjö och inte via Ljungby, får nu stöd av Sydsvenska industri- och handelskammaren. Handelskammarens fullmäktige fattar beslut på torsdag i nästa vecka, men enligt VD:n Stephan Müchler är det Växjö som kommer att få stödet.

Sydsvenska handelskammaren och Malmö stad går nu in och stöttar en sydöstlig dragning av den nya höghastighetsbanan. Det säger Växjö kommunalråd Bo Frank till P4 Kronoberg.

Under dagen har Växjö, Kalmar och Karlskrona tillsammans med landshövdingarna haft möte om frågan. Berörda kommuner kommer nu att skriva till regeringen för att få till stånd en utredning av det sydöstra alternativet.

Enligt Sydsvenska industri- och handelskammarens VD Stephan Müchler är det Växjö som kommer att få stödet:

– Vi stöttar Växjö eftersom flest människor bor där och vi vill bygga ihop arbetsmarknadsregionerna och i Småland har Växjö den största arbetsmarknaden som är av intresse för oss.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".