1 av 2
Musikhjälpen

VIDEO: Kampen mot hiv årets tema för Musikhjälpen

Musikhjälpen genomförs varje år under en hel vecka i december. Tre programledare låses in i en glasbur i en svensk stad och sänder radio och tv, dygnet runt i 144 timmar för att lyfta fram en undangömd humanitär katastrof. Årets tema är kampen mot hiv.

Hur deltar du i kampen för att stoppa hiv?

Det är Kodjo Akolor, Petter Alexis Askergren och Linnea Henriksson som sänder från Uppsala mellan den 8-14 december.

Temat – dit vi samlar in pengar – för årets Musikhjälpen är kampen för att stoppa spridningen av hiv.

Hur kan DU vara med och bidra?

Helst av allt vill vi förstås att många kraftsamlar under de 144 timmar som Musikhjälpen pågår. Men du kan redan nu visa vad du kommer att göra, genom att anmäla ditt initiativ här på sajten

Men har du exempelvis en konsert eller annan aktivitet redan nu under hösten kan du självklart samla in pengar och sätta in direkt på Radiohjälpens konto 90 1950-6. Märk i sådant fall inbetalningen med Musikhjälpen.

Hur kan du bidra under själva Musikhjälpen-veckan?

Då finns väldigt många olika sätt att bidra till kampen att stoppa hiv. Du kommer att kunna önska låtar, köpa och sälja på våra auktionssajter, samla in pengar via vår digitala insamlingsbössa, delta i insamlingsflashmobs och så vidare. Information om allt detta kommer att dyka upp här.

Har du frågor om Musikhjälpen kan du antingen kika in här, mejla till musikhjalpen@sverigesradio.se eller via sociala medier (vi heter Musikhjälpen och finns på de flesta stora plattformar). Använd gärna hashtag #mh14.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".