Växjö Lakers

Lakers juniorledare sågas

"Både spelare och föräldrar har allvarliga funderingar kring vad som händer"
5:06 min

En av hockeysveriges mest omtalade texter just nu handlar om Växjö Lakers juniorverksamhet. Det framförs kritik mot klubben och framförallt mot ledarna. Bakom texten står hockeybloggaren Fredrik Sten som har hört många berätta vad som är fel:

– Det handlar om rejäla utskällningar till mer eller mindre idiotförklaringar av spelare, och utfrysningar rent generellt, berättar han.

TYCK TILL: Tränare som skäller och ställer höga krav - är inte det en del av en elitsatsning? Är föräldrar helt enkelt för känsliga?

– Problemet generellt är att både spelare och föräldrar har allvarliga funderingar kring vad som händer inom verksamheten då spelare hoppar av eller byter klubb.

"Det är långt från trevliga tongångar runt juniorverksamheten i Växjö Lakers som man hör när man rör sig runt omkring verksamheten", skriver Fredrik Sten och ger några citat på sådant han hört från andra som exempel:

”Fortsätter det så här finns det ingen juniorverksamhet kvar inom föreningen – inte på elitnivå i vart fall.”

”Nu måste väl för fan ledningen och de höga hönsen vakna och inse att något är helt åt helvete fel.”

Han uppmanar klubben att ta tag i situationen:

"Jag brinner för ungdoms och juniorhockey, att jag dessutom utgår från Växjö som stad så önskar jag så klart att det även framöver kommer finnas högkvalitativ hockey i ämnet att följa på nära håll. När man nu märkt hur illa det står till inom ämnet känns det som att framtiden kan bli riktigt dyster, otäck och trist."

Vad säger Växjö Lakers om detta? Vår reporter Lena Gustavsson har träffat sportchefen Henrik Evertsson - som helt och hållet slår ifrån sig. Uppgifterna är ren lögn, säger han.

– Det här är svårt att bemöta för det bygger på att upp emot tjugo spelare har lämnat verksamheten på grund av att den ska bedrivas på fel sätt, och det är faktiskt inte sant. Vi har under hälften av det antalet och jag tycker det är tråkigt att man bygger något på rent felaktiga fakta.

– Det pågår absolut ingen mobbning eller liknande. Däremot är det en elitverksamhet och en extrem sådan där kraven är skyhöga och det är ingen lek att vara med i en sådan verksamhet och det upplevs nog som väldigt tufft emellanåt, säger Evertsson och fortsätter:

– Ledarskapet utövas på precis det sätt det ska utövas på, sen är ingen perfekt så det sker säkert saker som inte är optimala och vi utvärderar oss själva precis hela tiden. 

Läs hela texten om kritiken av Växjö Lakers juniorverksamhet här.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".