Växjö Lakers sportchef Henrik Evertsson. Foto: Lena Gustavsson/Sveriges Radio
Växjö Lakers sportchef Henrik Evertsson. Foto: Lena Gustavsson/Sveriges Radio
Eftermiddag i P4

Lakers sportchef: Uppgifterna är ren lögn

"Det pågår absolut ingen mobbning eller liknande"
6:25 min

Ledare i Växjö Lakers juniorverksamhet kritiseras av en hockeybloggare för att hålla på med rejäla utskällningar, idiotförklaringar av spelare och utfrysningar. Vad säger Växjö Lakers om detta? Vår reporter Lena Gustavsson har träffat sportchefen Henrik Evertsson - som helt och hållet slår ifrån sig. Uppgifterna är ren lögn, säger han.

– Det här är svårt att bemöta för det bygger på att upp emot tjugo spelare har lämnat verksamheten på grund av att den ska bedrivas på fel sätt, och det är faktiskt inte sant. Vi har under hälften av det antalet och jag tycker det är tråkigt att man bygger något på rent felaktiga fakta.

– Det pågår absolut ingen mobbning eller liknande. Däremot är det en elitverksamhet och en extrem sådan där kraven är skyhöga och det är ingen lek att vara med i en sådan verksamhet och det upplevs nog som väldigt tufft emellanåt, säger Evertsson och fortsätter:

– Ledarskapet utövas på precis det sätt det ska utövas på, sen är ingen perfekt så det sker säkert saker som inte är optimala och vi utvärderar oss själva precis hela tiden. 

Hör hela intervjun i ljudklippet ovan. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".